Hrvatsko
društvo
ekonomista

Heinzelova 4a
Zagreb 10000
tel. 01/46 00 888
fax. 01/46 50 366
e-mail: hde@ingbiro.hr

facebook

Zahvala sudionicima 24. tradicionalnog savjetovanja

Iskrena zahvala svim visokim gostima, predavačima, moderatorima i panelistima, top studentima ekonomskih fakulteta te svim sudionicima koji su pridonijeli da 24. tradicionalno znanstveno-stručno savjetovanje: Ekonomska politika Hrvatske u 2017. bude iznimno uspješno.
Veliko hvala i našim partnerima, sponzorima te svima koji su svojim angažmanom podržali ovaj skup.
Trudit ćemo se i dalje biti aktualni, sadržajni i inovativni kako bi sljedeće godine ne samo zadržali ovu razinu kvalitete nego bili još i bolji. Vaši prijedlozi, kritike i pohvale uvijek su dobrodošli.
Organizacijski odbor

Preuzmite Program ovdje [645 KB].

Pratite nas na www.hde.hr, @HDEkonomista, https://www.facebook.com/HrvatskoDrustvoEkonomista/

Ekonomska politika hrvatske u 2017

Pokroviteljstvo

Savjetovanje se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Misija

Savjetovanja o ekonomskoj politici na godišnjem tradicionalnom okupljanju hrvatskih ekonomista namijenjena su svekolikoj javnosti s osnovnom misijom povezivanja znanosti i struke s politkom radi razmjene ideja i pogleda o konceptu i strategiji razvoja Republike Hrvatske. Nastavak je to dugogodišnje inicijative Hrvatskog društva ekonomista koje kao organizacija civilnoga društva podržava i zalaže se za dijalog i bolju suradnju između ekonomske znanosti i struke i nositelja odlučivanja i utjecaja na području ekonomske politike.

Sponzori

JANAF Korlat Agrokor INA Podravka Viadukt

Cilj

Cilj Savjetovanja je analizirati sve bitne segmente hrvatskoga gospodarstva i osnove ekonomske politike za iduću godinu.

1. Savjetovanje je zamišljeno kao otvorena tribina na kojoj svoje viđenje i prijedloge iznose istaknuti znanstvenici, predstavnici struke i gospodarstvenici te kreatori ekonomske politike

2. Savjetovanje podrazumijeva da demokracija, uspješno gospodarstvo i tehnologija, na čemu se temelji razvoj i bogatstvo zemlje, nije ostvarivo bez uključivanja znanja i znanosti.

3. Savjetovanje je zamišljeno kao platforma uspostavljena za otvoreni dijalog svih relevantnih aktera o aktualnom stanju i perspektivama za gospodarski rast i razvoj Republike Hrvatske pod okriljem ekonomske znanosti.

4. Kao rezultat savjetovanja očekuju se prijedlozi za smjernice razvoja gospodarstva i odgovarajućih ekonomskih politika za 2017. godinu.

Program

PROGRAM 24. tradicionalnog znanstveno-stručnog savjetovanja [645KB]

Program savjetovanja sastoji se od plenarnih predavanja pozvanih predavača, prijavljenih izlaganja i panel rasprava. Savjetovanje se odvija tijekom tri dana i predviđene su sljedeće teme:

Ove godine pokrenuli smo inicijativu da treći dan, petak, 11.11.2016. bude posvećen studentima ekonomije i susretu studenata s korporativnim sektorom. U sklopu programa bit će dva panela s predsjednicima i članovima uprava uglednih tvrtki, direktorima i voditeljima ljudskih potencijala, s osvrtom na bitne kriterije kojima se rukovode pri zapošljavanju i poslovnoj promociji mladih diplomiranih ekonomista, te panel u kojima će sudjelovati sami studenti i raspravljati o profesionalnim očekivanjima, prijedlozima i pitanjima o tržištu rada, s otvaranjem dijaloga i interaktivne rasprave.

Organizacija

Organizator: Hrvatsko društvo ekonomista
Izvršni organizator: Inženjerski biro d.d. Zagreb
Heinzelova 4a / 01 46 00 888 / prodaja@ingbiro.hr

Programsko-znanstveni odbor Savjetovanja:
Predsjednik: prof. dr. sc. Ljubo Jurčić
Članovi: doc. dr. sc. Katarina Bačić, prof. dr. sc. Branko Blažević, dr. sc. Goran Buturac, doc. dr. sc. Tomislav Ćorić, prof. dr. sc. Lovorka Galetić, dr. sc. Dragan Kovačević, dr. sc. Mladen Mlinarević, prof. dr. sc. Josip Tica, prof. dr. sc. Željko Turkalj, prof. dr. sc. Mladen Vedriš
Voditelj Savjetovanja: dr. sc. Mladen Mlinarević
Tajnik Savjetovanja: mr. sc. Snježana Jurišić/ hde@ingbiro.hr /01 46 00 888

Organizacijski odbor Aktualnih istraživanja:
prof. dr. sc. Josip Tica, doc. dr. sc. Katarina Bačić, doc. dr. sc. Tomislav Ćorić

Organizacijski odbor Susreta studenata Ekonomskih fakulteta i korporativnog sektora:
Predsjednik Odbora: prof. dr. sc. Mladen Vedriš
Članovi: prof. dr. sc. Branko Blažević, doc. dr. sc. Nataša Drvenkar, prof. dr. sc. Lovorka Galetić, prof. dr. sc. Željko Garača, izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić, mr. sc. Snježana Jurišić, prof. dr. sc. Željko Turkalj.

Partneri
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište Sjever – Odjel za poslovnu ekonomiju, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

Mjesto događanja

Već tradicionalno, a i prema željama samih sudionika, Savjetovanje se održava u Opatiji, jednoj od najstarijih i najpoznatijih turističkih destinacija na Sredozemlju, ali i poznatom kongresnom centru na Kvarneru, koja godinama ne stari, već pojačava svoj glasoviti šarm. Službeni dio Savjetovanja održava se u Grand Hotelu Adriatic, u velikoj kongresnoj dvorani, te u prostorima oko dvorane popratna događanja i networking.

S. Jurišić [19.07.2016.]