Hrvatsko
društvo
ekonomista

Heinzelova 4a
Zagreb 10000
tel. 01/46 00 888
fax. 01/46 50 366
e-mail: hde@ingbiro.hr

facebook

Ekonomska politika Hrvatske u 2018.

SLAVIMO 25 GODINA

Ekonomska politika Hrvatske u 2018.
8., 9. i 10. studenoga 2017.
Grand Hotel Adriatic • Opatija

25. tradicionalno savjetovanjeHrvatsko društvo ekonomista promovira ekonomske znanosti, proučava i unapređuje spoznaje iz područja ekonomskih znanosti te daje društveni doprinos potporom u oblikovanju ekonomskih politika. Jedan od glavnih događaja koji to uokviruje jest tradicionalno godišnje savjetovanje hrvatskih ekonomista. S ponosom najavljujemo jubilarno 25. tradicionalno savjetovanje: Ekonomska politika Hrvatske u 2018. koje se održava od 8. do 10. studenoga 2017. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji.

Preuzmite program ovdje [553 KB].

Pokroviteljstvo 25. tradicionalnog savjetovanja

Sa zadovoljstvom javljamo da je pokroviteljstvo nad 25. jubilarnim tradicionalnim savjetovanjem o ekonomskoj politici Hrvatske prihvatila predsjednica Republike Hrvatske cijenjena gđa Kolinda Grabar-Kitarović.
Hrvatsko društvo ekonomista izražava svoju zahvalnost i poštovanje Predsjednici Republike Hrvatske i raduje se njezinu dolasku na svečano otvaranje 8. studenoga 2017. u 10.00 sati u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji.
Pismo predsjednice RH

Pratite nas na www.hde.hr / Facebook / Twitter

Sponzori

Razvojna agencija Zagreb Razvojna agencija Zagreb INA JANAF Nexe Zagrebački holding Podravka Badel 1862

Program savjetovanja

Savjetovanje se održava tri dana: 8., 9. i 10. studenoga 2017.

Prvi dan – Osvrt na 25 godina tradicionalnih savjetovanja / Ekonomska politika Hrvatske u 2018. / #ekonomija uz vino i jazz

Drugi dan – Aktualne gospodarske teme – otvorena pitanja / Izazovi ekonomske politike / Rezultati najnovijih znanstvenih istraživanja /

Treći dan – Obrazovanje i zapošljavanje / Izazovi tržišta rada / Dan studenata Ekonomskih fakulteta: Prošlogodišnja inicijativa da se treći dan Savjetovanja otvori u cijelosti razgovoru i dijalogu sa najboljim studentima ekonomije i suradnji s hrvatskim ekonomskim fakultetima imala je izvrstan prijem i odjek. Svi uključeni partneri: studentska populacija, poslovna zajednica i visokoškolske obrazovne institucije, ponijeli su pozitivne impresije. Sve naznačeno važna je potpora našem opredjeljenju da i ove godine treći dan, petak 10. studenoga 2017. u potpunosti posvetimo budućim mladim ekonomistima.

Preuzmite program ovdje [553 KB].

Misija

Znanstveno-stručna tradicionalna savjetovanja o ekonomskoj politici na godišnjem tradicionalnom okupljanju hrvatskih ekonomista namijenjena su svekolikoj javnosti s osnovnom misijom povezivanja znanosti, struke, politike i svih zainteresiranih za razvoj hrvatskoga gospodarstva. Ove godine slavimo 25. godišnjicu ove inicijative Hrvatskog društva ekonomista koja u sklopu svojeg programa podržava i zalaže se za dijalog i bolju suradnju između ekonomske znanosti i struke i nositelja odlučivanja i utjecaja na području ekonomske politike.

Organizacija

Programsko-znanstveni odbor Savjetovanja:
Predsjednik
prof. dr. sc. Ljubo Jurčić
Članovi
dr. sc. Goran Buturac, prof. dr. sc. Mato Crkvenac, mr. sc. Snježana Jurišić, dr. sc. Dragan Kovačević, dr. sc. Branimir Lokin, dr. sc. Mladen Mlinarević, dr. sc. Žarko Primorac, dr. sc. Ivan Teodorović, prof. dr. sc. Josip Tica, prof. dr. sc. Darko Tipurić, prof. dr. sc. Mladen Vedriš

Organizacijski odbor Dana studenata hrvatskih ekonomskih fakulteta:
Predsjednik
prof. dr. sc. Mladen Vedriš
Članovi
prof. dr. sc. Branko Blažević, doc. dr. sc. Nataša Drvenkar, prof. dr. sc. Lovorka Galetić, prof. dr. sc. Željko Garača, izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, mr. sc. Snježana Jurišić, dr. sc. Dragan Kovačević, izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prof. dr. sc. Darko Tipurić

Organizator: Hrvatsko društvo ekonomista
Izvršni organizator: Inženjerski biro d.d. Zagreb
Heinzelova 4a/ 01 46 00 888 / prodaja@ingbiro.hr

Partneri Dana studenata
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku,
dekan izv. prof. dr. sc. Boris Crnković
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci,
dekan izv. prof. dr. sc. Alen Host
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu,
dekanica prof. dr. sc. Maja Fredotović
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,
dekan prof. dr. sc. Lajoš Žager
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli,
dekan izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci,
dekanica prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana
Sveučilište Sjever – Odjel za poslovnu ekonomiju,
rektor prof. dr. sc. Marin Milković
Sveučilište u Dubrovniku – Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju,
rektor prof. dr. sc. Nikša Burum

Poziv sponzorima

Kao nevladina neprofitna Udruga, nastojimo pripremiti što kvalitetniji i sveobuhvatniji program te omogućiti što većem broju sudionika dolazak na ovaj skup te se nadamo da ćete nam vi sponzori pomoći u toj namjeri.
Veliki broj prijavljenih radova i prisutnih sudionika na prošlogodišnjem susretu u Opatiji pokazali su da se interes za ovo godišnje savjetovanje usprkos izazovnim vremenima ne smanjuje. Želja nam je da podržite našu namjeru daljnjeg promicanja ekonomske znanosti i struke i pridružite nam se kao Sponzor ovoga važnoga događaja. Podržite našu inicijativu!

Mjesto događanja

Već tradicionalno, a i prema željama samih sudionika, Savjetovanje se održava u Opatiji, jednoj od najstarijih i najpoznatijih turističkih destinacija na Sredozemlju, ali i poznatom kongresnom centru na Kvarneru, koja godinama ne stari, već pojačava svoj glasoviti šarm.

Službeni dio Savjetovanja održava se u Grand Hotelu Adriatic, u velikoj kongresnoj dvorani, te u prostorima oko dvorane popratna događanja i networking

S. Jurišić [11.07.2017.]